HHC

Τι είναι το HHC;

Τι είναι το HHC;

Τι είναι το HHC;


Το HHC (Hexahydrocannabinol) είναι ένας συγγενής του THC που είναι γνωστός στην επιστήμη εδώ και καιρό, αλλά μέχρι πρόσφατα σπάνια συζητιόταν από τους χρήστες κάνναβης. Το HHC είναι ένας λιγότερο γνωστός κανναβινοειδής, που υπάρχει φυσικά στην κάνναβη, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες που δεν καθιστούν την εξαγωγή οικονομικά εφικτή. Επειδή η εμπορική παραγωγή του HHC μόλις ξεκινά, δεν είναι ακόμα γνωστό σε ευρεία κλίμακα.

Οι περισσότεροι κανναβινοειδείς μπορούν να μετατραπούν σε άλλους κανναβινοειδείς αλλάζοντας τη χημεία των μορίων. Όπως και τα Delta-8 THC και Delta-10 THC, το εμπορικό HHC παράγεται από το CBD που προέρχεται από την κάνναβη σε εργαστηριακές διαδικασίες. Το HHC έχει ένα σημαντικό νομικό πλεονέκτημα σε σχέση με το Delta-8 και το Delta-10: δεν ονομάζεται THC.

Πώς παράγεται το HHC;

Το HHC ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1940 από τον χημικό Roger Adams. Δημιούργησε το HHC προσθέτοντας υδρογόνο στο μόριο του THC και αλλάζοντας τις φυσικές του ιδιότητες. Η διαδικασία, που ονομάζεται υδρογονοποίηση, περιγράφεται για πρώτη φορά σε ένα διπλωματικό έγγραφο πατέντας του 1947.

Η υδρογονοποίηση τροποποιεί τη δομή του Delta-9 THC αντικαθιστώντας μια διπλή σύνδεση με δύο άτομα υδρογόνου, το οποίο αλλάζει το μοριακό του βάρος και το καθιστά πιο σταθερό. Σύμφωνα με τον Mark Scialdone, χημικό και αρχιεπιστήμονα της BR Brands, η υδρογονοποίηση βελτιώνει τη "σταθερότητα και την αντοχή στη θερμο-οξειδωτική διάσπαση" - πράγμα που σημαίνει ότι το HHC έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και είναι λιγότερο ευάλωτο στην ζημιά που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία και τη θερμότητα.

Το HHC προκαλεί ψυχολογική επίδραση; Έχει παρενέργειες;

Αυτό είναι κάπως περίπλοκο. Παρόλο που το HHC δεν είναι τεχνικά ένα THC, παράγει όμως παρόμοιες επιδράσεις - εάν χρησιμοποιηθεί αρκετή ποσότητα. Όταν παράγεται στο εργαστήριο, μία παρτίδα HHC είναι μία μίξη από ενεργά και ανενεργά μόρια HHC. Το ενεργό HHC συνδέεται καλά με τους κανναβινοειδείς υποδοχείς του σώματός σας, ενώ τα υπόλοιπα δεν το πράττουν.

Οι κατασκευαστές δεν έχουν ακόμα βρει έναν αποδοτικό τρόπο να διαχωρίσουν το υψηλής δυνατότητας HHC από το χαμηλής δυνατότητας δίδυμό του, οπότε το εμπορικό HHC - που είναι μία μίξη των δύο μορφών - μπορεί να αποτελεί μια εκτίμηση της τύχης για τον αγοραστή. Ωστόσο, το HHC έχει αντιληπτές επιδράσεις. Οι αναφορές από χρήστες περιγράφουν γενικά το υψηλό HHC ως κάτι ανάμεσα στο Delta-8 και το Delta-9 THC.

Σχεδόν όλα όσα γνωρίζουμε για τις επιδράσεις και τις παρενέργειες του HHC είναι ανεπίσημα. Παρόλα αυτά, οι χρήστες αναφέρουν την ίδια σειρά παρενεργειών που είναι γνωστές στους χρήστες του Delta-9 THC: άγχος και παράνοια, ξηρό στόμα, ξηρά και κόκκινα μάτια, πείνα και αϋπνία.

 

Θα εμφανιστεί το HHC σε ένα τεστ ναρκωτικών;

Φαίνεται ότι το HHC μπορεί να μην μεταβολίζεται στο σώμα με τον ίδιο τρόπο με το THC. Αντίθετα με τις μορφές Delta-8, Delta-9 και Delta-10 του THC, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι το HHC δεν μεταβολίζεται σε 11-υδροξυ-THC, που είναι η ουσία που ελέγχουν πολλά ναρκωτικά πάνελ.

Ωστόσο, αυτό δεν έχει μελετηθεί και δεν είναι απόλυτα σίγουρο. Μέχρι στιγμής, κανείς δεν γνωρίζει απόλυτα εάν το HHC δεν θα αφήσει αποδείξεις χρήσης στο αίμα, την ούρα ή τα μαλλιά. Εάν ο εργοδότης σας διεξάγει έλεγχο ναρκωτικών, σας συνιστούμε να μην ρισκάρετε τη θέση εργασίας σας χρησιμοποιώντας HHC.

Έχει το HHC ιατρικά οφέλη;

Το HHC δεν έχει μελετηθεί ευρέως, αντίθετα με τους πιο κατανοητούς κανναβινοειδείς όπως το Delta-9 THC ή το CBD, αλλά υπάρχουν κάποιες ελπιδοφόρες έρευνες. Μια μελέτη του 2011 έδειξε ότι ορισμένα συνθετικά αναλόγα του εξαϋδροκανναβινόλης (HHC) "αναστέλλουν ισχυρά την αγγειογένεση και την ανάπτυξη όγκων καρκίνου του μαστού." Ιαπωνικοί ερευνητές δημοσίευσαν μια εργασία το 2007 περιγράφοντας την εντυπωσιακή ικανότητα του HHC να αναστέλλει τον πόνο σε ποντίκια. Ωστόσο, είναι πιθανώς πολύ νωρίς για να πούμε εάν το HHC έχει μεγάλη υπόσχεση ως θεραπευτικό φάρμακο.

 

Είναι το HHC νόμιμο και θα παραμείνει νόμιμο;

Το Κογκρέσο έκανε το φυτό του κάνναβη και όλα τα παράγωγά του νομικά αναγνωρίσιμα σε ομοσπονδιακό επίπεδο με τον νόμο του 2018 για την αγροτική ανάπτυξη (Farm Bill), προκειμένου να επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση ότι το φυτό ή οτιδήποτε παράγεται από αυτό περιέχει λιγότερο από 0,3% Delta-9 THC.

Αν και το HHC βρίσκεται φυσικά στο φυτό της κάνναβης, το εμπορικό HHC παράγεται με την υδρογόνωση κανναβινοειδών που προέρχονται από την κάνναβη υπό πίεση με ένα καταλύτη όπως ο παλλάδιος. Οι επιστήμονες του Εθνικού Συνδέσμου Βιομηχανίας Κάνναβης αποκαλούν το αποτέλεσμα "ημισυνθετική" κανναβινοειδή ένωση.

Τον Μάιο του 2022, το 9ο Περιφερειακό Εφετείο των "ΠΑ επιβεβαίωσε ότι το Delta-8 THC ήταν νόμιμο βάσει του νόμου για την κάνναβη, και ότι όλες οι άλλες ενώσεις και παράγωγα της κάνναβης είναι επίσης νόμιμα, εφόσον δεν περιέχουν περισσότερο από το νόμιμο μέγιστο όριο του 0,3% δέλτα 9 THC. Αυτό φαίνεται να καθιστά το HHC ένα νόμιμο προϊόν της κάνναβης και προσφέρει προστασία στους κατασκευαστές και τους πωλητές του HHC (καθώς και του Delta-8 και Delta-10 THC, και THCP), αν και ορισμένοι δικηγόροι σημειώνουν ότι άλλα ομόσπονδα δικαστήρια μπορεί να καταλήξουν σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Ωστόσο, το HHC εξακολουθεί να μπορεί να απαγορευθεί από μεμονωμένα κράτη. Αυτό είναι πιθανό εάν το HHC γίνει αρκετά δημοφιλές ώστε να απειλήσει τις πωλήσεις στη νόμιμη αγορά της κάνναβης, όπως έχουμε δει να συμβαίνει με το Delta-8 THC.

 

www.cbdleaves.gr

Ανάγνωση επόμενου

Τι είναι το H4CBD; Ο απόλυτος οδηγός.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.